EpendisteExipna Blog Κρυπτονομίσματα Το Bitcoin προετοιμάζεται για «Capitulation» εν μέσω ανησυχιών για τη ρευστότητα και πιθανής πτώσης κάτω από τα $50.000
Κρυπτονομίσματα

Το Bitcoin προετοιμάζεται για «Capitulation» εν μέσω ανησυχιών για τη ρευστότητα και πιθανής πτώσης κάτω από τα $50.000

bitcoin, circuit board, cryptocurrency

Σε μια πρόσφατη ενημέρωση που κοινοποιήθηκε στο X (πρώην Twitter) στις 10 Οκτωβρίου, ο αναλυτής Cole Garner προέβλεψε ότι μια σημαντική «Capitulation» μπορεί να είναι στον ορίζοντα για την αγορά Bitcoin.

Τα “range lows” τιμών BTC είναι ακόμα σε παιχνίδι

Ενώ το Bitcoin πρόκειται να επωφεληθεί από τις παγκόσμιες τάσεις ρευστότητας μακροπρόθεσμα, οι traders μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με μια έκπληξη προτού η ανοδική τάση κυριαρχήσει πλήρως.

O Garner, αναλύοντας τη δραστηριότητα της αλυσίδας, επεσήμανε ότι η βραχυπρόθεσμη ρευστότητα περιορίζεται, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την απόδοση των τιμών του BTC.

«Η αλυσίδα ρευστότητας σφίγγει: Μυρίζω την εισερχόμενη Capitulation», σημείωσε.

Το περιέγραψε ως «μια κοινή προϋπόθεση για μια πλήρη ανοδική αγορά».

Ένα από τα γραφήματα που κοινοποίησε ο Garner απεικονίζει τον δείκτη Liquid Vision , ο οποίος παρακολουθεί τη ρευστότητα της παγκόσμιας κεντρικής τράπεζας.

«Η αλυσίδα ρευστότητας ξεκινά από τις κεντρικές τράπεζες. Το Liquid Vision είναι ο φακός μου και είναι προετοιμασμένος για σήμα αγοράς», εξήγησε ο Garner. Πρόσθεσε επίσης: «Εάν η Κίνα δεν το ενεργοποιήσει, η Fed ή η Ιαπωνία θα πρέπει να παρέμβουν. Αλλά μπορεί να δούμε πρώτα περισσότερα αρνητικά».

Αυτή η ανάλυση αναφέρθηκε σε πρόσφατες προσαρμογές νομισματικής πολιτικής από την κεντρική τράπεζα της Κίνας και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Ενώ η Κίνα εισήγαγε σημαντικά οικονομικά κίνητρα τον περασμένο μήνα, οι traders περιουσιακών στοιχείων κινδύνου απογοητεύτηκαν αυτή την εβδομάδα όταν απέφυγε να προσθέσει περαιτέρω κίνητρα.

Επιπλέον, ο Garner επεσήμανε τη συρρίκνωση της προσφοράς stablecoins όπως το Tether (USDT) και το USD Coin (USDC), τα δύο μεγαλύτερα stablecoin που υποστηρίζονται από USD ανά κεφαλαιοποίηση αγοράς.

«Χαμηλά εύρους πριν από 100.000 $; Total facepalm», παρατήρησε, αν και τόνισε την ανοδική δομή: «Έχουμε higher high. Ακόμη και σε range lows, εν μέσω φόβου αιχμής, η ανοδική δομή της αγοράς παραμένει ανέπαφη».

Παρόλα αυτά, τα γραφήματα έδειξαν ότι τα range lows θα μπορούσαν να φέρουν την τιμή του BTC κάτω από τα $50.000.

Το Bitcoin επεκτείνει την αναστολή “Uptober”.

Ορισμένοι traders συνεχίζουν να διατηρούν την ελπίδα ότι το BTC/USD μπορεί να ξεφύγει από την τρέχουσα πλάγια κίνηση πριν από τα τέλη Οκτωβρίου.

Μια επικρατούσα θεωρία προτείνει ότι οι αλλαγές κινήτρων της Κίνας θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν ένα νέο κύμα κεφαλαίων στην αγορά crypto.

Σε σμίκρυνση, πολλές ανοδικές προβλέψεις παραμένουν σε ισχύ. Ο βετεράνος trader Peter Brandt επιβεβαίωσε πρόσφατα την πεποίθησή του ότι το BTC/USD θα μπορούσε να φτάσει τα $135.000 εντός του επόμενου έτους – με την προϋπόθεση ότι θα διατηρηθούν τα βασικά επίπεδα υποστήριξης.

Κατά τη στιγμή της σύνταξης, το Bitcoin διαπραγματευόταν κοντά στα 61.000 $ , σημειώνοντας πτώση περίπου 4% για τον μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του TradingView.

Exit mobile version