EpendisteExipna Blog Κρυπτονομίσματα Περισσότερα από 63.000 BTC μεταφέρθηκαν σε ανταλλακτήρια τις τελευταίες 72 ώρες – Αναφορά CryptoQuant
Κρυπτονομίσματα

Περισσότερα από 63.000 BTC μεταφέρθηκαν σε ανταλλακτήρια τις τελευταίες 72 ώρες – Αναφορά CryptoQuant

a gold bit coin sitting on top of a black table

Η απόδοση του Bitcoin ήταν πτωτική από την αρχή αυτής της εβδομάδας, καθώς τα δεδομένα αποκαλύπτουν ότι πάνω από 63.000 BTC, αξίας περίπου 1,83 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μεταφέρθηκαν σε διάφορα ανταλλακτήρια από τις 7 Οκτωβρίου 2024.

Σύμφωνα με την CryptoQuant, περίπου 28.000 BTC κατατέθηκαν στα ανταλλακτήρια στις 7 Οκτωβρίου, ακολουθούμενα από επιπλέον 23.500 BTC στις 8 Οκτωβρίου και περίπου 12.000 BTC στις 9 Οκτωβρίου.

Αν και αυτές οι μεγάλες εισροές δεν οδηγούν απαραίτητα σε άμεσες πωλήσεις, συχνά υποδηλώνουν ότι οι traders μπορεί να τοποθετηθούν για να εκφορτώσουν τις συμμετοχές τους σύντομα. Δεν είναι σύνηθες για τους επενδυτές να μετακινούν σημαντικές ποσότητες Bitcoin από ασφαλή cold storage σε exchange wallets, εκτός εάν σκέφτονται να πουλήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Το Bitcoin ξεκίνησε την εβδομάδα διαπραγματεύσεις πάνω από τα 64.000 δολάρια, αλλά σημείωσε πτώση σε περίπου 62.000 δολάρια μέχρι το τέλος της διαπραγμάτευσης στις 7 Οκτωβρίου.

Το κρυπτονόμισμα είδε περαιτέρω απώλειες τις επόμενες τρεις ημέρες διαπραγμάτευσης, που τελικά έπεσε κάτω από τον εκθετικό κινητό μέσο όρο των 200 ημερών στις 10 Οκτωβρίου, ένα κρίσιμο επίπεδο υποστήριξης. Η αντίδραση της αγοράς στον αυξανόμενο πληθωρισμό και το άλμα των αιτήσεων ανεργίας έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτή την καθοδική κίνηση.

Silk Road, Bitcoin Price, Ηνωμένες Πολιτείες

Ο αναλυτής της Glassnode, James Check, τόνισε ότι το Bitcoin πρέπει να απελευθερωθεί από το εύρος των 60.000 δολαρίων για να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον των επενδυτών και να το οδηγήσει σε νέα υψηλά. Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές προβλέπουν ότι το Bitcoin μπορεί να παρουσιάσει μια πιο έντονη πτώση, πιθανώς να πέσει κάτω από τα $50.000 πριν από οποιαδήποτε σημαντική ανάκαμψη.

Η επίτευξη νέων υψηλών όλων των εποχών αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση. Παρά το υψηλό ρεκόρ των 74.000 δολαρίων τον Μάρτιο του 2024, το Bitcoin έκτοτε έχει κολλήσει σε μια πλάγια τάση, χωρίς να μπορεί να ξεπεράσει ξανά αυτό το επίπεδο.

Οι φόβοι του Silk Road επικρατούν στην αγορά

Στις 7 Οκτωβρίου, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε να μην επανεξετάσει την υπόθεση Battle Born Investments εναντίον Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτή η αγωγή περιστράφηκε γύρω από μια αξίωση για 69.370 Bitcoin, αξίας περίπου 4,38 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που αρχικά αποκτήθηκε μέσω αξίωσης πτώχευσης. Με την άρνησή του να ακούσει την υπόθεση, το Ανώτατο Δικαστήριο άνοιξε τον δρόμο στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να πουλήσει το Bitcoin που κατέσχεσε κατά τη διάρκεια της έρευνας του Silk Road.

Οι traders ανησυχούν ότι μια πώληση από την κυβέρνηση αυτού του απόθεμα Bitcoin θα μπορούσε να ωθήσει τις τιμές ακόμη χαμηλότερα. Ωστόσο, τα δεδομένα από το Arkham Intelligence δείχνουν ότι το 69.370 BTC παραμένει αμετάβλητο προς το παρόν, αφήνοντας αβεβαιότητα για το πότε ή εάν θα πραγματοποιηθεί μια πώληση.

Exit mobile version