19 Οκτωβρίου, 2024
Οδός Επενδύσεων 123, Αθήνα, 10558
Κρυπτονομίσματα

Ο Έλον Μασκ συζητά τη θέση του DOGE στο υπουργικό συμβούλιο

Ο Έλον Μασκ υποστήριξε σημαντικές αλλαγές στη διακυβέρνηση των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στις 17 Οκτωβρίου σε εκδήλωση για την υποστήριξη της προεδρικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ. Το δημαρχείο, που πραγματοποιήθηκε σε ένα αμφιθέατρο γυμνασίου κοντά στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια, σηματοδότησε την πρώτη μεγάλη εκδήλωση δημόσιας ομιλίας του Μασκ από τότε που ευθυγραμμίστηκε με την εκστρατεία του Τραμπ. Ανέδειξε τον Τραμπ ως την καλύτερη οικονομική επιλογή για τους ψηφοφόρους.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, ο Μασκ αντιμετώπισε ζητήματα όπως το εθνικό έλλειμμα των ΗΠΑ, οι ισχυρισμοί για απάτη στους ψηφοφόρους, η μετανάστευση και η ελευθερία του λόγου. Αν και απάντησε ερωτήσεις σχετικά με την ηγεσία ενός νέου Υπουργείου Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας (DOGE) υπό μια πιθανή κυβέρνηση Τραμπ, ο Μασκ απέφυγε να δεσμευτεί πλήρως στον ρόλο. Όταν ένα μέλος του ακροατηρίου ανέφερε το τμήμα, ο Μασκ το αναγνώρισε εν συντομία με ένα περιστασιακό «Ναι, DOGE», αλλά ανακατεύθυνε τη συζήτηση για να επικρίνει τις «σπάταλες» δαπάνες της κυβέρνησης. Περιέγραψε τις οικονομικές πρακτικές της τρέχουσας διοίκησης ως «κατάχρηση των κεφαλαίων των φορολογουμένων».

Ο Τραμπ διατύπωσε για πρώτη φορά την ιδέα να υπηρετήσει ο Μασκ ως σύμβουλος τον Αύγουστο. Την ίδια μέρα, ο Μασκ δημοσίευσε μια εικόνα που απεικονίζει τον εαυτό του ως επικεφαλής του Τμήματος Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας , γράφοντας τη λεζάντα «Είμαι πρόθυμος να υπηρετήσω».

Ενώ πολλοί βλέπουν τη θέση του Μασκ ως ένα σημάδι της προθυμίας του να ενταχθεί στην κυβέρνηση Τραμπ, άλλοι πιστεύουν ότι οι συνεχιζόμενες πολιτικές προσπάθειές του -όπως το Super PAC America PAC του- είναι ήδη μια μορφή υπηρεσίας. Το PAC στοχεύει να εγγράψει 800.000 νέους ψηφοφόρους σε βασικές πολιτείες και έχει λάβει πάνω από 75 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές από τον Μασκ.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη ένδειξη ότι ο Μασκ θα εγκαταλείψει τις τεχνολογικές του επιχειρήσεις για έναν πολιτικό ρόλο πλήρους απασχόλησης. Με την ηγεσία του σε πολλές εταιρείες, μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να έχει σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις για πολλά ενδιαφερόμενα μέρη.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

X