16 Οκτωβρίου, 2024
Οδός Επενδύσεων 123, Αθήνα, 10558
Κρυπτονομίσματα

Το ενδιαφέρον αναζήτησης του Bitcoin φτάνει σε χαμηλό ετησίως καθώς η δημοτικότητα του “Memecoin” αυξάνεται

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της 12ης Οκτωβρίου 2024, το ενδιαφέρον αναζήτησης της Google για το «Bitcoin» έπεσε κατακόρυφα στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους, πέφτοντας μόλις στο 33 στην κλίμακα του 100. Αυτή η πτώση υπογραμμίζει τη μείωση του ενδιαφέροντος για το κορυφαίο κρυπτονόμισμα.

Αντίθετα, ο όρος “memecoins” παρουσίασε έναν ισχυρό όγκο αναζητήσεων 77 στα 100 κατά το ίδιο χρονικό διάστημα. Αν και αυτό είναι εντυπωσιακό, δεν έχει ακόμη ξεπεράσει το ανώτατο όριο των 100 που επιτεύχθηκε στα τέλη Οκτωβρίου 2023.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της CryptoQuant, Ki Young Ju, παραμένει αισιόδοξος, προβλέποντας ότι ο όγκος αναζητήσεων για memecoins θα μπορούσε να ανακτήσει το υψηλό όλων των εποχών μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2024, δεδομένου του ισχυρού ενδιαφέροντος της αγοράς για αυτά τα ψηφιακά νομίσματα.

Τα Memecoins γίνονται ο τομέας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων με τις υψηλότερες επιδόσεις το 2024

Το 2024, τα memecoins ξεπέρασαν όλους τους άλλους τομείς στην αγορά CRYPTO και η δυναμική τους δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης. Σύμφωνα με τη Step Finance, το δίκτυο Solana έχει δει τη δημιουργία εκπληκτικών 491.000 νέων διακριτικών από τις 12 Σεπτεμβρίου 2024.

Στις 9 Οκτωβρίου, το Solana Floor ανέφερε μια εκπληκτική κυκλοφορία σχεδόν 20.000 νέων tokens σε μόλις 24 ώρες, με τα περισσότερα να κατηγοριοποιούνται ως memecoins. Σε μια ανάρτηση στις 12 Οκτωβρίου, το κατάστημα με επίκεντρο τo Solana αποκάλυψε ότι η συνολική κεφαλαιοποίηση αγοράς των memecoins στο δίκτυο Solana ξεπέρασε τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, συνοδευόμενη από ημερήσιο όγκο συναλλαγών περίπου 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πλατφόρμες όπως το Pump.Fun ήταν καθοριστικής σημασίας για την ώθηση της έκρηξης του memecoin στο Solana. Προσφέρουν φιλικές προς τον χρήστη διεπαφές, χαμηλές χρεώσεις συναλλαγών και γρήγορη πρόσβαση σε ρευστότητα σε αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια όπως το Raydium, καθιστώντας εύκολο για οποιονδήποτε να λανσάρει νέα διακριτικά.

Νωρίτερα φέτος, το στέλεχος της βιομηχανίας, Justin Sun ανακοίνωσε το ντεμπούτο της πλατφόρμας SunPump — ένα εργαλείο δημιουργίας memecoin στο δίκτυο Tron, που αντικατοπτρίζει τη λειτουργικότητα του Pump.Fun στο Solana. Σύμφωνα με την Dune analytics, το SunPump έχει δει τη δημιουργία 90.000 memecoins από την κυκλοφορία του τον Αύγουστο.

Ωστόσο, η διαπραγμάτευση memecoin ενέχει σημαντικό κίνδυνο, προκαλώντας προειδοποιήσεις τόσο από τους επενδυτές όσο και από τους ηγέτες του κλάδου. Ο Mark Cuban, ένας αξιοσημείωτος επενδυτής, εξέφρασε τον σκεπτικισμό του, δηλώνοντας ότι πιστεύει ότι «κάθε νόμισμα meme είναι ένα rug pull», προτρέποντας να είναι προσεκτικοί μεταξύ των πιθανών trader αυτών των κερδοσκοπικών περιουσιακών στοιχείων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

X