16 Οκτωβρίου, 2024
Οδός Επενδύσεων 123, Αθήνα, 10558
Κρυπτονομίσματα

Τα Spot Bitcoin ETF των ΗΠΑ προσελκύουν $556 εκατομμύρια στη μεγαλύτερη ημέρα εισροής από τον Ιούνιο

Τα Spot Bitcoin διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) στις Ηνωμένες Πολιτείες σημείωσαν τις μεγαλύτερες ημερήσιες εισροές τους σε περισσότερους από τέσσερις μήνες, με περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο δολάρια να εισρεύσουν.

Στις 14 Οκτωβρίου, τα 11 ETF κατέγραψαν συνδυασμένες καθαρές εισροές 555,9 εκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τις αρχές Ιουνίου, σύμφωνα με την Farside Investors. Αυτή η άνοδος σημειώθηκε καθώς το Bitcoin έφτασε στο υψηλό δύο εβδομάδων των 66.500 $ κατά τη διάρκεια της καθυστερημένης διαπραγμάτευσης.

Ο Nate Geraci, Πρόεδρος του ETF Store, την περιέγραψε ως μια «μέρα τέρας» για τα spot Bitcoin ETF, σημειώνοντας ότι αυτά τα κεφάλαια πλησιάζουν τώρα τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρές εισροές τους τελευταίους 10 μήνες.

«Απλά απίστευτο, ξεπερνώντας κατά πολύ όλες τις προσδοκίες πριν από την κυκλοφορία», είπε ο Geraci σε μια ανάρτηση στις 15 Οκτωβρίου στο X. «Δεν πρόκειται μόνο για ιδιώτες επενδυτές, αλλά και για χρηματοοικονομικούς συμβούλους και θεσμικούς επενδυτές που αγκαλιάζουν αργά το Bitcoin».

Κορυφαίος στην επιβάρυνση ήταν το Fidelity Wise Bitcoin Origin Fund (FBTC), το οποίο σημείωσε εισροή 239,3 εκατομμυρίων δολαρίων, τη μεγαλύτερη από τις 4 Ιουνίου. Ακολούθησε το Bitwise Bitcoin ETF (BITB) με λίγο περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το iShares Bitcoin Trust (IBIT) της BlackRock είδε εισροές 79,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Ark 21Shares Bitcoin ETF (ARKB) είχε επίσης καλές επιδόσεις, με εισροές σχεδόν 70 εκατομμυρίων δολαρίων και το Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) εισήλθε 37,8 εκατομμύρια δολάρια, το υψηλότερο ποσοστό από τις αρχές Μαΐου.

Ο Eric Balchunas, ανώτερος αναλυτής του ETF στο Bloomberg, συνέκρινε την απόδοση των Bitcoin ETF με προϊόντα που βασίζονται σε χρυσό σε μια ανάρτηση στις 14 Οκτωβρίου στο X. Σημείωσε ότι τα Bitcoin ETF έχουν φτάσει σε υψηλά όλων των εποχών πέντε φορές από την κυκλοφορία τους τον Ιανουάριο, ενώ ο χρυσός έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ 30 φορές φέτος. Ωστόσο, τα ETF χρυσού έχουν προσελκύσει μόνο 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρές εισροές σε σύγκριση με πάνω από 19 δισεκατομμύρια δολάρια για τα ETF Bitcoin.

Από την άλλη πλευρά, τα κεφάλαια Ethereum δεν έχουν το ίδιο επίπεδο επιτυχίας. Bitwise, οι VanEck, Franklin και Grayscale δεν κατέγραψαν καθαρές ροές, ενώ οι Fidelity και Invesco παρουσίασαν μόνο μέτρια δραστηριότητα. Το iShares Ethereum Trust (ETHA) της BlackRock ξεχώρισε με εισροή 14,3 εκατομμυρίων δολαρίων, ανεβάζοντας το σύνολο του στα 17 εκατομμύρια δολάρια.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

X