EpendisteExipna Blog Κρυπτονομίσματα Οι βραχυπρόθεσμες ρευστοποιήσεις Crypto ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια δολάρια καθώς το Bitcoin υπερβαίνει τα 64 χιλιάδες δολάρια
Κρυπτονομίσματα

Οι βραχυπρόθεσμες ρευστοποιήσεις Crypto ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια δολάρια καθώς το Bitcoin υπερβαίνει τα 64 χιλιάδες δολάρια

Τις τελευταίες 24 ώρες, οι traders που στοιχηματίζουν σε μια φθίνουσα αγορά crypto αντιμετώπισαν απώλειες άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς το Bitcoin παρουσίασε σημαντική άνοδο των τιμών.

Η τιμή του Bitcoin ανέβηκε πάνω από τα 64.000 δολάρια νωρίς στις 14 Οκτωβρίου, σημειώνοντας αύξηση 2,1% σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα. Αυτή η ενέργεια τιμής ακολουθεί ένα Σαββατοκύριακο σχετικά σταθερής κίνησης και είναι το υψηλότερο που έχει φτάσει το Bitcoin τον Οκτώβριο μέχρι στιγμής, φτάνοντας στα 64.173 $, σύμφωνα με το TradingView. Είναι ένα επίπεδο που δεν έχει δει από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Αυτή η απροσδόκητη ανοδική κίνηση πυροδότησε ένα κύμα ρευστοποιήσεων, με πάνω από 101 εκατομμύρια δολάρια σε short θέσεις να εξαφανίζονται στην αγορά κρυπτονομισμάτων, όπως αναφέρει η CoinGlass.

Συνολικά 54.649 traders ρευστοποιήθηκαν για πάνω από 166 εκατομμύρια δολάρια, με τα Bitcoin shorts να αποτελούν 52,33 εκατομμύρια δολάρια από αυτό το ποσό. Το Ethereum ακολούθησε στενά, με θέσεις short αξίας 27,26 εκατομμυρίων δολαρίων να ρευστοποιούνται την ίδια περίοδο.

Η άνοδος του Bitcoin ενίσχυσε επίσης την κυριαρχία του στην αγορά, επαναφέροντάς το πάνω από το 58%, πλησιάζοντας τα επίπεδα που είδαμε τελευταία φορά τον Απρίλιο του 2021, ανά δεδομένα TradingView.

Υπήρχαν συνεχείς εικασίες για το πότε θα πραγματοποιηθεί το αναμενόμενο ράλι «Uptober», με τον Οκτώβριο να έχει ιστορικά θετικές αποδόσεις για το Bitcoin τα εννέα από τα τελευταία 11 χρόνια.

Ο Kyle Chassé, ένας εξέχων υποστηρικτής του Bitcoin, είπε στους 219.000 οπαδούς του στο X (πρώην Twitter) ότι «οι παλίρροιες αλλάζουν», υποδηλώνοντας ότι η αγορά εισέρχεται σε μια από τις πιο συναρπαστικές φάσεις της. Τόνισε επίσης ότι το επόμενο μεγάλο συλλαλητήριο δεν είναι απλώς μια πιθανότητα, αλλά ένα επικείμενο γεγονός.

Ο αναλυτής στην αλυσίδα Τζέιμς Τσεκ συμβούλεψε χιουμοριστικά: «Προσευχηθείτε για τις αρκούδες», αναφερόμενος στους επενδυτές που στοιχηματίζουν σε πτώση της αγοράς.

Εν τω μεταξύ, ο Ether ξεπέρασε το όριο των 2.500 δολαρίων, αγγίζοντας το υψηλό δύο εβδομάδων των 2.540 δολαρίων, αφού κέρδισε 2,9% τις τελευταίες 24 ώρες.

Το παράδειγμά τους ακολούθησαν ως επί το πλείστον και άλλα κρυπτονομίσματα, με τo SOLANA να σημειώνει αύξηση 4,4%. Ωστόσο, ορισμένα σημαντικά altcoins όπως το BNB, το XRP και το Dogecoin παρουσίασαν πιο μέτρια κέρδη, όλα κάτω από 1% για την ημέρα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Exit mobile version