16 Οκτωβρίου, 2024
Οδός Επενδύσεων 123, Αθήνα, 10558
Ακίνητα

Νέο ξενοδοχείο δρομολογείται σε σημείο – φιλέτο του Πειραιά – Δείτε πού θα γίνει

Νέο ξενοδοχείο βρίσκεται “στα σκαριά” στην περιοχή της Καστέλλας στον Πειραιά.

Ο λόγος για γνωστό διατηρητέο κτίριο επί της οδού Παπαναστασίου 6 που θα μετατραπεί σε εστιατόριο και ξενοδοχείο 4 αστέρων.

Πρόσφατα, το έργο πήρε ένα πρώτο “πράσινο φως” καθώς το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής γνωμοδότησε θετικά για την αρχιτεκτονική μελέτη και την έκδοση Υπουργικής Απόφασης για τους συμπληρωματικούς ειδικούς όρους και περιορισμούς δόμησης στο ακίνητο.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, το έργο αφορά την ανακαίνιση και επισκευή του διατηρητέου, στο οποίο το ισόγειο θα μετατραπεί σε εστιατόριο και οι 2 όροφοι σε δωμάτια ξενοδοχείου, και επιτρέπεται μεταξύ άλλων

1. Η αποκατάσταση του τριώροφου διατηρητέου κτιρίου, η στατική του ενίσχυση και εσωτερικές αναδιαρρυθμίσεις.

2. Η εγκατάσταση χρήσης εστιατορίου στο ισόγειο του κτιρίου και ξενοδοχειακού καταλύματος στους Α’ και Β΄ ορόφους.

3. Η κατασκευή υπογείου προς εξυπηρέτηση της ξενοδοχειακής μονάδας, τόσο εντός του περιγράμματος καλύψεως του υπάρχοντος κτιρίου, όσο και σε επέκταση του νέου υπογείου και εντός του ακαλύπτου του ακινήτου, κυρίως για την εξυπηρέτηση στάθμευσης αυτοκινήτων, χωρίς η οροφή του, προστιθεμένου του υποχρεωτικού στρώματος χώματος προς φύτευση, να υπερβαίνει τις υπάρχουσες στάθμες διαμορφωμένου εδάφους.

4. Η ανακατασκευή των βοηθητικών κτισμάτων με τίς ίδιες διαστάσεις και ύψη

The post Νέο ξενοδοχείο δρομολογείται σε σημείο – φιλέτο του Πειραιά – Δείτε πού θα γίνει appeared first on Bizness.gr | Νέα & ειδήσεις για επενδύσεις real estate στην Ελλάδα.

X