19 Οκτωβρίου, 2024
Οδός Επενδύσεων 123, Αθήνα, 10558
Κρυπτονομίσματα

Η SEC δίνει το πράσινο φως για Bitcoin Options ETFs σε NYSE και CBOE

Στις 18 Οκτωβρίου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) έδωσε το πράσινο φως στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) και στο Chicago Board Options Exchange (CBOE) να καταγράψουν τις πολυαναμενόμενες options για spot Bitcoin exchange-traded funds (ETFs).

Αυτή η έγκριση ανοίγει το δρόμο σε 11 παρόχους ETF στο NYSE να προσφέρουν συναλλαγές options , συμπεριλαμβανομένων γνωστών ονομάτων όπως Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund, ARK21Shares Bitcoin ETF, Invesco Galaxy Bitcoin ETF, Franklin Bitcoin ETF, VanEck Bitcoin Trust, WisdomTree’s Bitcoin Fund, Το Bitcoin Trust και το Mini Trust της Grayscale, το Bitwise Bitcoin ETF, το iShares Bitcoin Trust ETF της BlackRock και το Valkyrie Bitcoin Fund.

Τον Αύγουστο του 2024, η CBOE υπέβαλε αίτημα για συμπερίληψη options για παρόχους spot Bitcoin ETF, σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή στη ρυθμιστική πολιτική. Με αυτή τη μετατόπιση, οι επιλογές Bitcoin ETF εμπίπτουν πλέον στην ίδια κατηγορία με άλλα ETF που υποστηρίζονται από εμπορεύματα που έχει εγκρίνει η SEC για εισαγωγή στο CBOE, με εξαίρεση το Bitcoin Mini Trust της Grayscale.

Επιπτώσεις στις αγορές μέσω αυξημένης ρευστότητας και πιθανών βραχυπρόθεσμων συμπιεσμάτων

Η εισαγωγή των options Bitcoin ETF αναμένεται να ενισχύσει τη ρευστότητα στις αγορές Bitcoin, οδηγώντας ενδεχομένως σε άνοδο των τιμών ως αποτέλεσμα.

Ο Jeff Park, στέλεχος της Bitwise, σημείωσε ότι αυτή η έγκριση φέρνει μια σημαντική αναβάθμιση από πλατφόρμες όπως η LedgerX και η Deribit, οι οποίες δεν έχουν κεντρικούς εγγυητές. Ο Park πρότεινε επίσης ότι αυτές οι options θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καταστάσεις όπου οι υπερμόχλευση των short traders ενδέχεται να αντιμετωπίσουν «short squeezes», αναγκάζοντάς τους να αγοράσουν Bitcoin για να καλύψουν τις θέσεις τους. Σχολίασε:

«Το να ισχυρίζεσαι ότι δεν μπορείς να συμπιέσεις ένα περιουσιακό στοιχείο τρισεκατομμυρίων δολαρίων είναι σαν να λες ότι δεν μπορείς να κάνεις έναν ελέφαντα να κινηθεί. Αν και είναι τεράστιο, αν ασκηθεί αρκετή πίεση, ακόμη και το μεγαλύτερο πλάσμα μπορεί να αναγκαστεί να μετακινηθεί».

Ο Tom Dunleavy, διευθύνων εταίρος στην επενδυτική εταιρεία MV Global, πρόσθεσε ότι η άφιξη options για Bitcoin ETFs θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως εργαλείο για τη μείωση της ακραίας αστάθειας για την οποία είναι γνωστό το Bitcoin, οδηγώντας ενδεχομένως σε πιο σταθερές συνθήκες της αγοράς με την πάροδο του χρόνου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

X