EpendisteExipna Blog Κρυπτονομίσματα Η συσσώρευση φαλαινών Bitcoin αντικατοπτρίζει το μοτίβο του 2020, που προηγείται της αύξησης του BTC 550%
Κρυπτονομίσματα

Η συσσώρευση φαλαινών Bitcoin αντικατοπτρίζει το μοτίβο του 2020, που προηγείται της αύξησης του BTC 550%

Με την τιμή του Bitcoin να κάνει βήματα προς το όριο των 70.000 $, τα μεγάλα πορτοφόλια φαλαινών συσσωρεύουν και πάλι BTC με ρυθμό που θυμίζει την περίοδο μεταξύ Ιουλίου 2020 και Ιανουαρίου 2021, όταν το Bitcoin γνώρισε ράλι 550%.

Όπως τονίστηκε από τον Woominkyu, έναν επαληθευμένο αναλυτή στο CryptoQuant, αυτό το μοτίβο έχει πυροδοτήσει ενθουσιασμό στους επενδυτές που αναμένουν ένα άλλο σημαντικό ξεκάθαρο Bitcoin. Όπως φαίνεται στο γράφημα, η τρέχουσα αναλογία φαλαινών Bitcoin στα σημεία ανταλλαγής είναι εντυπωσιακά παρόμοια με τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν τον Ιούλιο του 2020, λίγο μετά το κραχ της αγοράς λόγω του COVID τον Μάρτιο.

Ο Woominkyu σημείωσε ότι παρά τις βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις των τιμών, οι φάλαινες συνεχίζουν να συσσωρεύουν Bitcoin, προετοιμάζονται για αυτό που αναμένουν να είναι μια μακροπρόθεσμη άνοδος των τιμών. Σε μια πρόσφατη ανάρτηση X (πρώην Twitter), παρατήρησε:

«Οι φάλαινες ετοιμάζονται να επωφεληθούν από το «FOMO» από λιανικούς επενδυτές».

Όπως είπαμε τους τελευταίους έξι μήνες, τα πορτοφόλια φαλαινών έχουν συγκεντρώσει συλλογικά περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια BTC, με κάθε πορτοφόλι να περιέχει πάνω από 1.000 BTC—περίπου 68 εκατομμύρια δολάρια σε τρέχουσες τιμές.

Τα νέα πορτοφόλια φαλαινών αντιπροσωπεύουν το 9,3% της συνολικής προσφοράς

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της CryptoQuant, Ki-Young Ju, πρόσθεσε ότι τα πρόσφατα ενεργά πορτοφόλια φαλαινών, με μέση ηλικία νομίσματος μικρότερη από 155 ημέρες, κατέχουν τώρα ένα εκπληκτικό 1,97 εκατομμύρια BTC.

Αυτά τα νεότερα πορτοφόλια φαλαινών διαφέρουν από εκείνα στις επιτόπιες ανταλλαγές, καθώς είναι πορτοφόλια που δεν ανήκουν σε miners, και πιθανότατα έχουν χαρακτήρα φύλαξης. Σχολιάζοντας την άνοδο αυτών των πορτοφολιών, ο Young-Ju εξήγησε:

«Οι διαθέσεις τους σε BTC έχουν αυξηθεί κατά 813% από έτος μέχρι σήμερα, αντιπροσωπεύοντας πλέον το 9,3% της συνολικής προσφοράς, η οποία αποτιμάται σε 132 δισεκατομμύρια δολάρια σήμερα».

Οι μακροπρόθεσμοι κάτοχοι Bitcoin μπορεί να «σταθεροποιούν»

Ενώ τα πορτοφόλια φαλαινών δίνουν μια αισιόδοξη εικόνα για το μέλλον του Bitcoin, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι μακροπρόθεσμοι κάτοχοι και οι εξορύκτες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κάποια αντίσταση σε περαιτέρω κέρδη τιμών. Η IT Tech, αναλυτής στην αλυσίδα της CryptoQuant, πρότεινε ότι οι μακροπρόθεσμοι κάτοχοι ενδέχεται να σταθεροποιούνται ή να αποκομίζουν κέρδη στα τρέχοντα επίπεδα.

Οι miners, από την άλλη πλευρά, είδαν τα περιθώρια κέρδους τους να βελτιώνονται πρόσφατα, κάτι που συχνά ευθυγραμμίζεται με τις κορυφές των τιμών του Bitcoin καθώς διαχειρίζονται στρατηγικά τις πληρωμές τους. Αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι οι miners ενδέχεται να είναι λιγότερο πιθανό να πουλήσουν τα BTC τους προς το παρόν.

Ωστόσο, ο αναλυτής επεσήμανε ότι οι βραχυπρόθεσμοι κάτοχοι κλίνουν όλο και περισσότερο προς τη συσσώρευση, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει στην απορρόφηση κάθε πίεσης πώλησης. Τόνισε:

«Το να παρακολουθούμε στενά τους κατόχους βραχυπρόθεσμων, μακροχρόνιων κατόχων και miners είναι ζωτικής σημασίας. Οποιεσδήποτε αλλαγές στη συμπεριφορά τους θα μπορούσαν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην επόμενη κίνηση του Bitcoin, καθώς η αγορά αναμένει περισσότερη συσσώρευση ή λήψη κερδών».

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Exit mobile version