EpendisteExipna Blog Κρυπτονομίσματα Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΑΕ εγκρίνει την έκδοση Stablecoin
Κρυπτονομίσματα

Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΑΕ εγκρίνει την έκδοση Stablecoin

Η Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (CBUAE) έδωσε κατ’ αρχήν έγκριση στο AED Stablecoin στο πλαίσιο του Κανονισμού Υπηρεσιών Διακριτικών Πληρωμών, όπως ανακοινώθηκε στο δελτίο τύπου της εταιρείας.

Με αυτήν την προκαταρκτική άδεια, το AED Stablecoin τοποθετείται ως κορυφαίος υποψήφιος για την έκδοση του πρώτου ελεγχόμενου stablecoin στα ΗΑΕ, συνδεδεμένο με το ντιρχάμ.

Αυτή η κίνηση έρχεται ως ανακούφιση για την κοινότητα των κρυπτονομισμάτων, η οποία είχε εγείρει ανησυχίες σχετικά με το πρόσφατο πλαίσιο αδειοδότησης της CBUAE που περιορίζει τις πληρωμές με κρυπτο, εκτός εάν εμπλέκονται αδειοδοτημένα μάρκες δεσμευμένες σε ντιρχάμ.

Εάν δοθεί πλήρης έγκριση, το AE Coin του AED Stablecoin θα μπορούσε να λειτουργήσει ως τοπικό ζεύγος συναλλαγών για κρυπτονομίσματα τόσο σε ανταλλακτήρια όσο και σε αποκεντρωμένες πλατφόρμες. Επιπλέον, οι traders θα μπορούσαν ενδεχομένως να το αποδεχθούν για αγαθά και υπηρεσίες, ενισχύοντας την υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων στις καθημερινές συναλλαγές.

Σύμφωνα με τους κανόνες της κεντρικής τράπεζας, τα αλγοριθμικά stablecoins και τα διακριτικά απορρήτου εξαιρούνται, με προτίμηση στα περιουσιακά στοιχεία που υποστηρίζονται πλήρως με μετρητά.

Οι εκδότες πρέπει να διατηρήσουν τα stablecoins τους υποστηρίζοντάς τα με μετρητά σε χωριστή μεσεγγύηση, εξ ολοκλήρου σε ντιρχάμ σε τράπεζα με έδρα τα ΗΑΕ. Εναλλακτικά, μπορούν να διατηρούν τουλάχιστον το 50% των αποθεματικών σε μετρητά, με τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία να επενδύονται σε κρατικά ομόλογα των ΗΑΕ και νομισματικά γραμμάτια CBUAE, με μέση διάρκεια έως έξι μήνες.

Ωστόσο, το AED Stablecoin δεν είναι το μόνο στην αγορά. Η Tether, ο εκδότης πίσω από το μεγαλύτερο stablecoin στον κόσμο, το USDT, έχει επίσης μπει στη σκηνή. Η Tether έχει συνεργαστεί με τις τοπικές εταιρείες Phoenix Group και Green Acorn Investments για να λανσάρει το δικό της σταθερό νόμισμα με ντιρχάμ, δημιουργώντας πιθανό ανταγωνισμό στα ΗΑΕ.

Εν τω μεταξύ, οι φιλικοί κανονισμοί των ΗΑΕ για τα crypto συνεχίζουν να προσελκύουν σημαντικούς παίκτες στην αγορά. Η OKX κυκλοφόρησε πρόσφατα μια πλατφόρμα για ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές στα ΗΑΕ αφού έλαβε πλήρη άδεια, συμπεριλαμβανομένης της άδειας προσφοράς συναλλαγών παραγώγων σε ειδικευμένους θεσμικούς επενδυτές.

Επιπλέον, το ανταλλακτήριο M2 κυκλοφόρησε μια υπηρεσία που επιτρέπει στους κατοίκους των ΗΑΕ να μετατρέπουν απευθείας τα ντιρχάμ σε Bitcoin και Ether, επεκτείνοντας περαιτέρω το τοπικό οικοσύστημα crypto.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Exit mobile version