18 Οκτωβρίου, 2024
Οδός Επενδύσεων 123, Αθήνα, 10558
Κρυπτονομίσματα

Η Ιταλία ετοιμάζεται να αυξήσει τον φόρο κεφαλαιακών κερδών Bitcoin από 26% σε 42%

Η Ιταλία σχεδιάζει να αυξήσει τον φόρο κεφαλαιουχικών κερδών της στο Bitcoin (BTC) από 26% σε 42%. Αυτή η αύξηση θα μπορούσε να ωθήσει ορισμένους επενδυτές κρύπτο να εγκαταλείψουν τη χώρα ή να αναζητήσουν εναλλακτικές στρατηγικές για να μετριάσουν τον αντίκτυπο.

Η ανακοίνωση έγινε ως μέρος του σχεδίου δημοσιονομικού σχεδίου της Ιταλίας (DBP), το οποίο παρουσιάστηκε την Τετάρτη. Αυτό το σχέδιο περιγράφει νέα μέτρα που στοχεύουν στη δημιουργία εσόδων, συμπεριλαμβανομένης της προτεινόμενης αύξησης στους φόρους Bitcoin. Η κίνηση είναι μέρος της ευρύτερης προσπάθειας της Ιταλίας να αυξήσει το 0,2% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ), ή περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ (4,35 δισεκατομμύρια δολάρια), έως το 2025. Τα νέα φορολογικά έσοδα θα αντληθούν επίσης από αλλαγές στους τραπεζικούς κανονισμούς, στα ασφαλιστικά προϊόντα , και άδειες επιχείρησης τυχερών παιχνιδιών.

Με φόρο 42% στα κέρδη κεφαλαίου από το Bitcoin, η Ιταλία κατατάσσεται πλέον μεταξύ των χωρών με την υψηλότερη φορολογία στα κρυπτονομίσματα.

Γιατί η Ιταλία αυξάνει τους φόρους στο Bitcoin;

Ο πληθωρισμός της Ιταλίας υποχώρησε κάτω από το 1% τον Σεπτέμβριο, αυξάνοντας την πίεση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για μείωση των επιτοκίων. Εν τω μεταξύ, το προσχέδιο δημοσιονομικού σχεδίου (DBP) προβλέπει μείωση των εσόδων από τράπεζες, ασφαλιστικά προϊόντα και επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών, εκτιμώντας μείωση 0,073% του ΑΕΠ το 2026 και 0,096% το 2027.

Η κυβέρνηση μπορεί επίσης να αναμένει μια άνοδο των επενδύσεων σε Bitcoin (BTC), καθώς ο πληθωρισμός επιβραδύνεται και μια πιθανή μείωση των επιτοκίων διαφαίνεται. Τα χαμηλότερα επιτόκια συνήθως ενθαρρύνουν τους επενδυτές να αναλάβουν περισσότερους κινδύνους, καθώς ο δανεισμός γίνεται φθηνότερος.

Ο υπουργός Οικονομίας Τζιανκάρλο Τζορτζέτι πρόκειται να δώσει συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη για να συζητήσει τις λεπτομέρειες του σχεδίου.

Θα κερδίσει το BTC από τους αυξημένους φόρους;

Η απότομη αύξηση του φόρου κεφαλαιουχικών κερδών θα μπορούσε να αποτρέψει τους Ιταλούς επενδυτές από το να επενδύσουν σε Bitcoin (BTC), δυνητικά καταπνίγοντας την ανάπτυξη του περιουσιακού στοιχείου. Ιστορικά, ο Οκτώβριος τείνει να είναι ένας ανοδικός μήνας για την αγορά κρύπτο, αλλά αυτά τα νέα μπορεί να προκαλέσουν μια πιο προσεκτική προσέγγιση μεταξύ των επενδυτών.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

X