16 Οκτωβρίου, 2024
Οδός Επενδύσεων 123, Αθήνα, 10558
Κρυπτονομίσματα

Η απόδοση της τιμής του Bitcoin «ξεχωρίζει από το πλήθος» Σύμφωνα με την NYDIG

Το Bitcoin συνεχίζει να κυριαρχεί ως το περιουσιακό στοιχείο με τις κορυφαίες επιδόσεις όσον αφορά τις αποδόσεις, παρά την περιβόητη μεταβλητότητά του, σύμφωνα με έκθεση του New York Digital Investment Group (NYDIG).

Σε μια ανάλυση που δημοσιεύτηκε στις 11 Οκτωβρίου, ο Greg Cipolaro, παγκόσμιος επικεφαλής έρευνας της NYDIG, τόνισε ότι το Bitcoin «ξεχωρίζει από το πλήθος» όσον αφορά την απόδοση. Ο Cipolaro συνέκρινε τις αποδόσεις του Bitcoin με αυτές άλλων κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων χρησιμοποιώντας τον δείκτη Sharpe, μια βασική οικονομική μέτρηση που αξιολογεί την απόδοση ενός περιουσιακού στοιχείου σε σχέση με τον κίνδυνο. Όσο υψηλότερη είναι η αναλογία Sharpe, τόσο καλύτερη είναι η προσαρμοσμένη ως προς τον κίνδυνο απόδοση του περιουσιακού στοιχείου.

Η ανάλυση του Cipolaro παρουσίασε δείκτες Sharpe για διάφορα περιουσιακά στοιχεία, όπως μετοχές και ομόλογα, σε διαφορετικά χρονικά πλαίσια. Οι κυλιόμενες αναλογίες Sharpe υπολογίστηκαν χρησιμοποιώντας μηνιαίες αποδόσεις, επιτρέποντας την πιο ενημερωμένη σύγκριση.

Σύμφωνα με τον Cipolaro, το Bitcoin κατατάσσεται σταθερά μεταξύ των κορυφαίων κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων σε σχεδόν κάθε μέτρηση και σε όλες τις χρονικές περιόδους. Ενώ ο χρυσός είχε ελαφρώς υψηλότερη αναλογία Sharpe τον περασμένο χρόνο, ο Cipolaro επεσήμανε ότι η διαφορά ήταν ελάχιστη, περιγράφοντάς τον ως «splitting hairs».

Τα ευρήματά του αντικρούουν επίσης ένα σημείωμα της Goldman Sachs στις 7 Οκτωβρίου, το οποίο υποδηλώνει ότι το κέρδος 40% του Bitcoin δεν ήταν αρκετό για να αντισταθμίσει τη μεταβλητότητά του. Ο Cipolaro υποστήριξε ότι τα δεδομένα δείχνουν το αντίθετο, δηλώνοντας: «Οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές Bitcoin, όπως οι διακυμάνσεις των τιμών, αντισταθμίζονται περισσότερο από τις αποδόσεις».

Ωστόσο, ο Cipolaro προειδοποίησε ότι ενώ η αναλογία Sharpe είναι χρήσιμη για τη σύγκριση αποδόσεων προσαρμοσμένων στον κίνδυνο, οι επενδυτές ενδιαφέρονται τελικά για τις απόλυτες αποδόσεις για την επίτευξη των οικονομικών τους στόχων. Σημείωσε επίσης ότι η αναλογία Sharpe δεν λαμβάνει υπόψη όλους τους κινδύνους, όπως πιθανές κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων ή λογοκρισία.

Νωρίτερα τον Οκτώβριο, οι αναλυτές του NYDIG επιβεβαίωσαν ότι το Bitcoin παραμένει το περιουσιακό στοιχείο με τις καλύτερες επιδόσεις του 2024 μέχρι στιγμής, παρά το γεγονός ότι γνώρισε ένα ασθενέστερο από το συνηθισμένο τρίτο τρίμηνο.

Από τις 13 Οκτωβρίου, το Bitcoin παρέμεινε σχετικά σταθερό, διαπραγματεύοντας περίπου 62.560 $ αφού έφτασε στο υψηλό εντός της ημέρας των $63.150 .

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

X