EpendisteExipna Blog Κρυπτονομίσματα Το 94% του ασιατικού ιδιωτικού πλούτου ασχολείται ή εξετάζει επενδύσεις στα κρύπτο
Κρυπτονομίσματα

Το 94% του ασιατικού ιδιωτικού πλούτου ασχολείται ή εξετάζει επενδύσεις στα κρύπτο

Μια πρόσφατη μελέτη από την Aspen Digital αποκαλύπτει ότι το 76% του ιδιωτικού πλούτου στην Ασία έχει ήδη αποτολμήσει σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, ενώ ένα επιπλέον 18% σχεδιάζει να επενδύσει στο μέλλον.

Το ενδιαφέρον για κρυπτονομίσματα και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία έχει αυξηθεί στον ιδιωτικό τομέα πλούτου της Ασίας από την τελευταία φορά που η εταιρεία με έδρα το Χονγκ Κονγκ διεξήγαγε παρόμοια έρευνα το 2022. Τότε, μόνο το 58% των ερωτηθέντων είχε εισέλθει στον χώρο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Η έρευνα συγκέντρωσε απαντήσεις από 80 οικογενειακά γραφεία και άτομα με υψηλή περιουσία σε όλη την Ασία, τα περισσότερα από τα οποία διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία που κυμαίνονται μεταξύ 10 και 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Για όσους έχουν ήδη επενδύσει σε κρύπτο, η πλειοψηφία (70%) έχει διαθέσει λιγότερο από το 5% των χαρτοφυλακίων τους σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, αν και μέχρι το 2024, ορισμένοι το έχουν αυξήσει σε πάνω από 10%.

Η ελκυστικότητα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων φαίνεται να οφείλεται στο αυξανόμενο δυναμικό της τεχνολογίας blockchain σε διάφορους τομείς.

Τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi), ενώ το 61% ενδιαφέρεται για τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης και των αποκεντρωμένων δικτύων φυσικής υποδομής (DePIN).

Η έκθεση Aspen Digital τόνισε επίσης ότι πολλοί συμμετέχοντες έχουν θετικές προοπτικές για την απόδοση του Bitcoin , με το 31% να αναμένει ότι η τιμή θα φτάσει τα 100.000 $ μέχρι το τέλος του 2024.

Περισσότερα ανοίγματα από ETF

Η πρόσφατη έγκριση των spot διαπραγματεύσιμων κεφαλαίων Bitcoin (ETF) αύξησε σημαντικά το ενδιαφέρον για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μεταξύ των Ασιατών επενδυτών. Στην πραγματικότητα, το 53% των ερωτηθέντων έχει κερδίσει έκθεση μέσω ETF ή επενδυτικών κεφαλαίων.

Αυτό αντικατοπτρίζει μια παγκόσμια αλλαγή, όπως αντικατοπτρίζεται στην τελευταία Έκθεση Global Crypto Hedge Fund από την AIMA και την PwC. Η έρευνά τους, η οποία καλύπτει σχεδόν 100 hedge funds σε έξι περιοχές που διαχειρίζονται συνολικά 124,5 δισεκατομμύρια δολάρια, έδειξε ότι η έκθεση σε κρυπτογράφηση αυξήθηκε από 29% το 2023 σε 47% το 2024. Αυτή η αύξηση αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό σε σαφέστερα ρυθμιστικά πλαίσια και στην έναρξη των κρύπτο ETFs και στις δύο Ηνωμένες Πολιτείες και Ασία.

Τα Spot Bitcoin ETFs ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2024, ενώ το Χονγκ Κονγκ εισήγαγε spot Bitcoin και Ether ETF τον Απρίλιο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Exit mobile version