Στις 16 Απριλίου, η Binance θα αποσύρει 14 κρυπτονομίσματα από την πλατφόρμα της, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας εξυγίανσης και αυστηροποίησης των προϋποθέσεων καταχώρησης.
Η απόφαση αυτή προέκυψε ύστερα από την πρώτη «ψήφο διαγραφής» της κοινότητας, όπου οι χρήστες είχαν τη δυνατότητα να υποδείξουν έργα που υστερούν σε απόδοση ή αξιοπιστία. Η τελική επιλογή βασίστηκε σε πολλούς παράγοντες, όπως η δραστηριότητα των προγραμματιστών, η ρευστότητα, η εμπορική απόδοση, η ανταπόκριση των ομάδων στα αιτήματα της Binance και η συμμόρφωση με νέους κανονισμούς, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας στις 8 Απριλίου.
Τα tokens που θα αφαιρεθούν είναι τα εξής: Badger (BADGER), Balancer (BAL), Beta Finance (BETA), Cream Finance (CREAM), Cortex (CTXF), Aaelf (ELF), Firo (FIRO), Kava Lend (HARD), NULS (NULS), Prosper (PROS), Status (SNT), TROY (TROY), UniLend (UFT) και VIDT DAO (VIDT).
Τον τελευταίο χρόνο, η Binance έχει αυστηροποιήσει σταδιακά τις προϋποθέσεις για την καταχώρηση tokens, με στόχο την καλύτερη προστασία των επενδυτών. Ενδεικτικά, τον Μάρτιο του 2024, αύξησε την ελάχιστη περίοδο δέσμευσης για τα νέα tokens σε τουλάχιστον έναν χρόνο, όπως ανέφερε το Bloomberg.
Αυστηρότερα κριτήρια καταχώρησης σε όλο τον χώρο των crypto
Η Binance δεν είναι η μόνη που αναπροσαρμόζει τα πρότυπά της. Κι άλλες πλατφόρμες αναθεωρούν τις διαδικασίες καταχώρησης λόγω αυξημένης ρυθμιστικής πίεσης. Τον Οκτώβριο, η Bitget ανακοίνωσε νέες προϋποθέσεις, με έμφαση σε δείκτες όπως η πλήρως απομειωμένη κεφαλαιοποίηση, οι περίοδοι κλειδώματος για επενδυτές και τα επιχειρηματικά πλάνα των έργων.
Παράλληλα, στη Νότια Κορέα, τα ανταλλακτήρια έχουν επίσης ενισχύσει τις απαιτήσεις, απαγορεύοντας την καταχώρηση tokens που δεν έχουν διαπραγματευτεί εγχώρια για τουλάχιστον δύο χρόνια.
Οι αυστηρότερες απαιτήσεις κρίνονται απαραίτητες, δεδομένου του πληθωρισμού σε νέα κρυπτονομίσματα που εμφανίζονται καθημερινά στην αγορά. Μόνο το CoinMarketCap παρακολουθεί πάνω από 13 εκατομμύρια tokens, ενώ ο πραγματικός αριθμός εκτιμάται πως είναι πολύ μεγαλύτερος.
Ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι αυτή η υπερπροσφορά εξηγεί εν μέρει γιατί η αναμενόμενη «altseason» δεν εκτοξεύτηκε φέτος.
«Σήμερα υπάρχουν πάνω από 36,4 εκατομμύρια altcoins, σε σύγκριση με λιγότερα από 3.000 κατά την περίοδο 2017-2018 και λιγότερα από 500 την περίοδο 2013-2014», ανέφερε ο αναλυτής Ali Martinez στα κοινωνικά δίκτυα.
Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .
Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!
Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis