EpendisteExipna Blog Επενδύσεις ΑΠΣΙ Πίνδος: Πως υπερδιπλασίασε το τζίρο της σε μια δεκαετία φτάνοντας στα 356,5 εκατ. ευρώ.
Επενδύσεις

ΑΠΣΙ Πίνδος: Πως υπερδιπλασίασε το τζίρο της σε μια δεκαετία φτάνοντας στα 356,5 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση κερδών κατά 350% το 2023, η σταθερά ανοδική πορεία και το στοίχημα του Ντουμπάι για τον μεγαλύτερο πρωτοβάθμιο αγροτικός συνεταιρισμό στην χώρα.

Θετικό πρόσημο είχε και  το 2023 για τον Α.Π.Σ.Ι. «ΠΙΝΔΟΣ», που κατόρθωσε να ενισχύσει σημαντικά τα μεγέθη του. Αναλυτικότερα ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 356,5 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 5,1% % σε σχέση με τα 337,8 εκατ. ευρώ του 2021.  Τα κέρδη προ φόρων σχεδόν πενταπλασιάστηκαν (344,73%) και από το 1,6 εκατ. ευρώ  εκτινάχθηκαν στα 7,1 εκατ. ευρώ ενώ ανάλογη αύξηση (352,3%) σημείωσαν και τα κέρδη μετά φόρων που ξεπέρασαν τα 6,8 εκατ. ευρώ όταν το 2022 ήταν 1,5 εκατ.  ευρώ.

Πρόσθεσε 18Ο εκατ. στο τζίρο της την τελευταία δεκαετία

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η εταιρεία τα τελευταία χρόνια αυξάνει σταθερά τον κύκλο εργασιών της έχοντας προσθέσει περίπου 180 εκατ. ευρώ στον τζίρο της την τελευταία δεκαετία ή με άλλα λόγια υπερδιπλασίασε (102,2%) τις πωλήσεις της.  Συγκεκριμένα, το 2013 ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 176 εκ. ευρώ, το 2016 «έσπασε το φράγμα» των 200 εκατ. ευρώ φτάνοντας στα 209 εκ. ευρώ, το 2018 ξεπέρασε το ορόσημο των 250 εκατ. ευρώ και το 2023 είχε πωλήσεις ύψους 356 εκατ. ευρώ. Το μερίδιο αγοράς της υπολογίζεται πως πλέον κυμαίνεται περί το 37%

Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί πως στα προαναφερθέντα μεγέθη δεν συμπεριλαμβάνεται η πτηνοτροφική επιχείρηση ΑΓΡΟΖΩΗ, που εδρεύει στην Ν. Αρτάκη Ευβοίας και ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεων της Πίνδος από το 2001. Ο κύκλος εργασιών της συγκεκριμένης εταιρείας το 2024 ανήλθε σε 30,67 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 14% περίπου σε σχέση με τα 26,98 εκατ. ευρω του 2022. Τα καθαρή κέρδη ανήλθαν σε 233.311,45 ευρώ.

Ο στόχος ενίσχυσης των εξαγωγών και η είσοδος στο Ντουμπάι

Η Πίνδος διαθέτει σημαντική εξαγωγική παρουσία στα Βαλκάνια (Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία) ενώ διαθέτει παρουσία και Ιταλία, Γερμανία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο. Οι εξαγωγές αποτελούν περίπου το 8% του ετήσιου κύκλου εργασιών του συνεταιρισμού αλλά στόχος του είναι να ανέλθουν στο 20% σταδιακά σε βάθος χρόνου.

Από τις αρχές της φετινής χρονιάς, τα προϊόντα του ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ πλέον είναι διαθέσιμα στην αγορά του Ντουμπάι, μιας και ο Συνεταιρισμός κατάφερε να διεισδύσει στο οργανωμένο λιανεμπόριο της περιοχής. Οι καταναλωτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έχουν πλέον τη δυνατότητα να προμηθεύονται τα προϊόντα ΠΙΝΔΟΣ από το πιο γνωστό ηλεκτρονικό κατάστημα της περιοχής, το ΚΙBSONS, αλλά και στα ράφια των ψυγείων των φυσικών καταστημάτων της Union Co-Operative Society Hypermarket. Η Union Coop είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτικός συνεταιρισμός στην περιοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με 27 καταστήματα. Διαθέτει, επίσης, επτά εμπορικά κέντρα: Al Warqa City Mall, Etihad Mall, Al Barsha Mall, Al Barsha South Mall, Nad Al Hamar Center, Al Nahda και Motor City.

Ο μεγαλύτερος πρωτοβάθμιος αγροτικός συνεταιρισμός

Ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ», είναι ο μεγαλύτερος πρωτοβάθμιος αγροτικός συνεταιρισμός στην χώρα με 65 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ελληνική αγορά. Κινητήρια δύναμή της ΠΙΝΔΟΣ είναι οι περισσότεροι από 600 πτηνοτρόφοι του συνεταιρισμού. Με έδρα της το Ροδοτόπι Ιωαννίνων, η ΠΙΝΔΟΣ διαθέτει υπερσύγχρονες υποδομές και πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή, και κατέχει την ηγετική θέση στον κλάδο της πτηνοτροφίας. Συντηρεί πάνω από 1.300 θέσεις εργασίας και στηρίζει έμμεσα χιλιάδες ακόμη θέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Exit mobile version